Proč se klepou řízky

Brožovaná s přebalem matná
EAN:9788076750869
Chemie v kuchyni
Značka: Dokořán

Zboží máme skladem na centrálním skladě. Expedujeme nejpozději druhý pracovní den.

Dostupnost: Skladem na centrále
zobrazit dostupný počet ks
298 Kč
298 Kč
Anotace
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Informace o sortimentu
Podnázev Chemie v kuchyni
Druh sortimentu Kniha
Autor Vladimír Mikeš
Značka Dokořán
V prodeji od 14.02.2023
Rok vydání 2023
Pořadí vydání 2. vydání
Rozměry 14.5 x 21.0 x 1.8 cm
Hmotnost 0.36 kg
Vazba Brožovaná s přebalem matná
Počet stran 184
ISBN 978-80-7675-086-9
EAN 9788076750869
Interní kód 0403944
Produktový manažer Jana Matějová (jana.matejova@knihcentrum.cz)