Současné trendy ve vaření znovu objevují zdánlivě obyčejné a často neprávem opomíjené luštěniny. Není divu, s jejich pomocí uvaříte takřka cokoliv - nejen hlavní jídla, ale i předkrmy, polévky nebo skvělé dezerty.
 Pokud luštěniny zařadíte do svého jídelníčku, jistě nebudete litovat, ve své nenápadnosti totiž skrývají mnoho výhod.
 Jsou:
 levné
 bezlepkové
 ideální pro udržení optimální váhy 
 skvělým zdrojem bílkovin, složených sacharidů a vlákniny 
 bohaté na antioxidanty, minerály a kyselinu listovou 
 Autorka představuje různé druhy luštěnin i ideální způsob jejich přípravy. Kuchařka je přehledně rozdělena do šesti kapitol podle barvy luštěnin: bílé - černé - zelené - žluté - červené - hnědé. Najdete mezi nimi všeobecně známé druhy jako hrášek, čočku či cizrnu, ale i exotické luskoviny jako fazolky edamame, adzuki či mungo nebo třeba černou čočku beluga.
 Obohaťte si jídelníček o množství barev i chutí!