Proč se klepou řízky

Brožovaná s přebalem lesklá
EAN:9788073631437
Chemie v kuchyni
Značka: Dokořán

Toto zboží již není možné objednat. Zboží bohužel nelze dodat, je úplně vyprodáno také u nakladatele. Nastavte si Hlídacího psa, abyste byli informování o případné změně.

Dostupnost: Vyprodáno
225 Kč
225 Kč
Anotace
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.
Informace o sortimentu
Podnázev Chemie v kuchyni
Druh sortimentu Kniha
Autor Vladimír Mikeš
Značka Dokořán
V prodeji od 03.09.2008
Rok vydání 2008
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 13,5 x 20,0 x 1,0 cm
Hmotnost 0,24 kg
Vazba Brožovaná s přebalem lesklá
Počet stran 200
Poslední dotisk 03/2011
ISBN 80-7363-143-1
EAN 9788073631437
Interní kód 0076054
Produktový manažer Jana Matějová (jana.matejova@knihcentrum.cz)